Ekranın En Stil Sahibi Erkekleri

Popüler dizilerin bazıları stilleriyle de ön plana çıkıyor. İşte erkek modasına yön veren, en tarz sahibi diziler.

Hepimiz evlerimizdeyiz ve en büyük eğlencelerimizden biri de dizi izlemek. Biz de bundan yola çıkarak farklı dönemleri konu alan ve erkek modasının en rafine örneklerini sergileyen dizilere göz atalım dedik. Haydi o zaman, hem stil ilhamı alabileceğiniz hem de henüz izlemedikleriniz varsa dizi önerileri bulabileceğiniz listemize başlayalım.

1920’ler: Peaky Blinders

Birmingham’ın kötü çocukları Shelby ailesi, özgün stillerinden asla ödün vermiyorlar. Genelde üç parçadan oluşan,yelekli takım elbiseler giyen Shelby’ler yeleklerini dönemin tarzına uygun zincirli saatlerle tamamlıyor. Gömlek yakaları ise sonuna kadar ilikli oluyor. Pantolon paçaları ise bağcıklı botlarını sergileyecek biçimde kısa. Üzerlerine giydikleri uzun ve bol kesim paltoların kumaşı da, İngiltere’ye özgü, kalın dokulu, balıksırtı desenli tüvitler oluyor.

1960’lar: Mad Men

2007’den 2015’e dek 7 sezon boyunca yayınlanan Mad Men bizi 60’ların başından 70’lerin sonuna dek karizmatik bir yolculuğa çıkardı. Özellikle de ana karakter Don Draper’ın stili hem dizinin geçtiği yıllara, hem de karakterin ruh hali ve değişimlerine göre şekillendi. Örnek vermek gerekirse Draper daha mutlu olduğu zamanlarda daha cesur renkler ve belirgin desenleri tercih ediyordu. Dizinin, yayınlandığı dönemde erkeklerin moda tercihini de derinden etkileyerek takım elbise satışlarının gözle görülür bir şekilde artmasını sağlaması da Mad Men stilinin başarısını kanıtlıyor.

1950’lerden 1970’lere: The Crown

Kraliçe 2. Elizabeth’in 1947’deki evliliğiyle başlayan The Crown dizisinin zaman çizelgesi geçtiğimiz Kasım’da yayınlanan 3. sezonu ile 1977 yılına dek geldi. İngiliz Monarşisinin yaşamına odaklanan bir diziden elbette zayıf bir stil beklemek olmaz. Anlattığı yılların stilini ve giysileri birebir yansıtan The Crown, hatta kostümlerindeki bu özen nedeniyle Netflix’in en pahalı yapımlarından da biri. Keskin hatlı, özel dikim takım elbiseler zarif oldukları kadar kraliyet ailesinin gücünü de yanısıtıyor. Tabii dizide Barbour montlar gibi, İngiliz kültürünün değişmez parçalarına da rastlıyoruz.

1980’ler: Stranger Things

Popüler kültür ve modadaki 80’lere dönüş trendi kendini en güzel Stranger Things dizisinde gösteriyor. Dizinin kostümlerine baktığımızda erkek modasına dair en fazla öne çıkanların arasında, şu an da moda olduğunu rahatça söyleyebileceğimiz taşlanmış denim takımlar, tropik desenli, geniş yakalı gömlekler, kadife kumaşlar ve polo tişörtleri sayabiliriz.

Günümüz: Succession

HBO’nun son zamanlarda en fazla konuşulan dizisi olan Succession bir medya hanedanını anlatıyor. Dizideki her karakterin kendine has bir stil var; örneğin Roy ailesinin reisi Logan’ın elegan ve güçlü bir stile sahip olması veya başlarda yüksek kaliteli ofis şıklığından vazgeçemeyn Kendall’ın giderek doğal tonlara yönelmesi ya da kendini göstermek isteyen Tom’un bir toplantıya Moncler yelekle katılması gibi… Kısacası genel olarak dizinin kostümlerindeki bütün ince detaylar günümüzün çeşitli stillerine göz kırparak başarılı bir ilham kaynağı haline geliyor.


Önerilen yazılar