Haftanın Etkinlikleri

Konserlerden tiyatrolara, sergilerden vizyondaki filmlere, haftanın kaçırılmaması gereken etkinlikleriyle hayatın ritmini tutun!   

KONSER

TangoNEVA

11 Aralık – Zorlu PSM

TangoNEVA, 11 Aralık Dünya Tango Günü’ne özel performansı ile sahnede.Grubun repertuvarı, farklı dillerden klasik tango şarkılarından Piazzolla’nın Tango Nuevo’suna ve tango esinli klasik müzik bestecilerinden film müziklerine kadar uzanıyor.

Ayşeül Aldinç’le Farklı Bir Dokunuş

12 Aralık – touché, Zorlu PSM

Türk popunun en sevilen ve en başarılı isimlerinden Ayşegül Aldinç, touché’nin eşsiz atmosferinde,Tarık Sezer Quartet’in eşliğinde bildiğimiz şarkılara farklı dokunuşlar katarak müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Mahler Oda Orkestrası

13 Aralık – İş Kuleleri Salonu

Klasik müzik dünyasının önemli şeflerinden Claudio Abbado ve Daniel Harding’in kurduğu Mahler Oda Orkestrası yirmi ülkeden elli beş üyesi ile İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. Gezgin bir topluluk olan orkestra klasik müziğe getirdiği yeni solukla Haydn’dan Ligeti ve Martinu’ya uzanan bir repertuvarla dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Istanbul Arabesque Project

13 Aralık – 6:45 Ankara

İçinizdeki ‘arabesk’ aşkını Türkiye’nin ilk ve tek arabesk grubu İstanbul Arabesque Project’in konseriyle dindirmeye ne desiniz? Onuncu yıllarında, beşinci albümlerini yayınlayan ve birçok arabesk duayeninin eserlerini gururla seslendiren grup 6:45 Ankara sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

SAHNE SANATLARI

Kaldırım Serçesi

11 Aralık – TİM Show Center 

Sadece sesiyle değil, hayata, müziğe ve aşka olan tutkusuyla da ölümsüzleşen Edith Piaf, kaldırımda doğup yaşamı boyunca yoksulluk ve hastalıklarla boğuşmuş olsa da, hayatı müthiş bir tutku ve cesaretle kucaklayarak bir efsaneye dönüştü. 1950’ler Fransa’sından 80’ler Türkiye’sine uzanan bu hayat yolunu Yiğit Sertdemir’in rejisiyle sahneye konan Kaldırım Serçesi, aynı zamanda eseri kaleme alan Başar Sabuncu’ya ve 1982’deki yorumuyla Edith Piaf ile özdeşleşen Gülriz Sururi’ye de bir saygı duruşu niteliğinde.

Mavi Sürgün

13 Aralık – Zorlu PSM

Halikarnas Balıkçısı’nın kitabı Mavi Sürgün’den ilham alan piyanist ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan’ın klasik, etnik ve güncel müzik ögelerini harmanladığı müziği, Kardeş Türküler’in solistlerinden Feryal Öney’in etnik-atmosferik vokalleri, Yetkin Dikinciler’in anlatımı, Su Güneş Mıhladız’ın modern sema gösterisi ve ebru sanatçısı Garip Ay’ın interaktif video gösterisi eşliğinde bir yol, bir arayış, bir kayboluş ve bir yeniden yaradılış hikayesi…

Komik Para

13, 14 ve 15 Aralık – Sahne Tozu Tiyatrosu, İzmir

Kocası Hulusi’nin doğum günü için hazırlık yapan Canan akşam yemeği için yakın arkadaşları Volkan ve Betül’ü beklemektedir. Ancak Hulusi eve geldiğinde hali epeyce tuhaftır çünkü otobüste yanlışlıkla bir başkasının çantasını almıştır ve içinde yüklü miktarda para vardır. Hulusi kaçış planları yaparken olaya iki polis memuru, bir taksi şoförü ve arkadaşları Volkan ile Betül’ün de dahil olmasıyla işler içinden çıkılamayacak bir hal alır. 

SERGİLER

“Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl”

1 Mart’a kadar – Pera Müzesi

Pera Müzesi’nin yeni sergisinde batıdan doğuya, Kiklad Adaları’nın mavisinden Sina Dağı’nın eteklerindeki kumlara uzanan bir fotoğraf yolculuğuna çıkacaksınız. Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl başlıklı sergi, 1839’da, fotoğrafın bulunuşunun ilanından hemen sonra gerçekleşen ilk fotoğraf gezisinin rotasında şekilleniyor. Sergide Türkiye’den 10 fotoğrafçı, Marsilya’dan Şam’a 30’u aşkın tarihi kenti 180 yıl sonra yeniden, günümüzün fotoğraf teknikleri ve güncel bakış açılarıyla yorumluyor. 

SİNEMA

Hain

Hain, iki dünyanın patronu olarak adlandırılan mafya babası Tommaso Buscetta’nın hayat hikayesini konu ediyor. Sicilya’da yaşayan Buscetta, genç yaşta mafyaya dahil olur ve yeraltı dünyasından kısa sürede sivrilir. Ancak girdiği karanlık dünyanın iç hesaplaşmaları iki oğlunu, üç yeğenini ve altı akrabasını kaybetmesine neden olur. Buscetta’nın bilinmeyen yaşamına odaklanılan filmin yönetmen koltuğunda Marco Bellocchio oturuyor.


Önerilen yazılar