Konserlerden tiyatrolara, sergilerden vizyondaki filmlere, haftanın kaçırılmaması gereken etkinlikleriyle hayatın ritmini tutun!
KONSER
Mark Eliyahu
25 Haziran – Zorlu PSM / 26 Haziran – ODTÜ Vişnelik
Büyüleyici müzisyen, yetenekli besteci ve kamanche ustası Mark Eliyahu eski enstrümanları modern ve fütüristik ögelerle birleştiriyor. Doğu ve Batı’yı sentezleyen müziğiyle insanı anlamlı bir ses yolculuğuna çıkaran Eliyahu’nun kamanchesinin benzersiz sesini dinlemek için Zorlu PSM’de yerinizi alın.
Flapper Swing
26 Haziran – Nardis Jazz
Gerek melodileri gerekse kostümleriyle sizi 1920’lere götürecek Flapper Swing grubu iki manouche gitar ile kontrbas, soprano saksofon ve vokalden oluşuyor. Akustik caz manouche grubuyla o dönemin eşsiz atmosferini Nardis Jazz’da yaşamak için bu konseri kaçırmayın.
Oda Müziğinin Yıldızları: Cuarteto Casals
27 Haziran – Neve Şalom Sinagogu
47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Neve Şalom’da sahne alacak Cuarteto Casals 1997 yılında Madrid’de kuruldu. “Karşı konulmaz, sansasyonel ve şu anda rakibi yok” şeklinde tanımlanan dörtlü, her bireye özgürlük tanıyan ve sürprizler taşıyan yorumlarıyla övgüler topluyor. Cuarteto Casals’ın özel performansını dinlemek için bu konseri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Loreena McKennitt
29 Haziran – İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu / 30 Haziran – Congresium Ankara / 1 Temmuz – Volkswagen Arena
30 yılı aşan kariyerinde “Eklektik Kelt” müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan ve “müzikli seyahat yazarı” olarak anılan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt üç konser vermek üzere Türkiye’ye geliyor. Mistik şarkılarıyla dünya çapında geniş bir kitleye seslenen sanatçı en özel parçalarıyla Türkiye’deki hayranlarına müzikal bir ziyafet yaşatacak.
FESTİVAL
İstanbul Caz Festivali
29 Haziran – 18 Temmuz arası
İstanbul Caz Festivali ile “Caz Yazı Bambaşka!” geçecek. Bu yıl 26.sı düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 27 farklı mekanda, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı, 50’nin üzerinde konserle caz tutkunlarıyla buluşturuyor. Michael League’in Grammy ödüllü grubu Snarky Puppy, karakteristik müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James, yine iki Grammy kazanan Jacob Collier, tutkulu vokali ile dünya müziğinin en özgür ruhlu sanatçılarından Joss Stone, Hip-hop ve R&B tınılarını cazla ustaca harmanlayan saksafoncu Kamasi Washington festivalin bu yılki konukları arasında göze çarpıyor.
Belçikalı caz şarkıcısı, söz yazarı, besteci ve multi-enstrümantalist Melanie de Biasio, kategorilere sığmayan piyanist ve besteci Aydın Esen, Küba klasiklerinden orijinal bestelere uzanacak performanslarıyla Alfredo Rodríguez & Pedrito Martinez de festivalde sahne alacak diğer isimler arasında. Tüm bu usta müzisyenlerle birlikte, Ella Fitzgerald’la karşılaştırılan Cyrille Aimie ile de tanışma şansını bulacağız.
Programında ayrıca Parklarda Caz gibi ücretsiz etkinliklerin de yer aldığı festival, müzikseverlere yine keyif dolu anlar yaşatacak.
SERGİLER
FORM.AL
9 Temmuz’a kadar – Pilevneli Gallery Dolapdere
Öncüoğlu Mimarlık’ın sahibi Enis Öncüoğlu’nun çektiği 165 mimarın portrelerinden oluşan ‘FORM.AL’ sergisi Pilevneli Gallery Dolapdere’de kapılarını açtı. Fotoğraflarını “Görsel hafıza ve algıda seçicilik mimarlıkla beraber gelişen bir refleks oldu” şeklinde açıklayan Öncüoğlu, çevresindeki insanları ve duygularını kadrajında görmenin ilgisini çektiğini söylüyor.
SİNEMA
Yesterday
Küçük bir İngiliz kasabasında yaşayan ve ünlü olma hayalleri yavaş yavaş suya düşen bir şarkıcı ve söz yazarı Jack Malik bir kaza geçirir. Uyandığında ise şok edici bir gerçekle yüzleşir: Dünyadaki kimse The Beatles grubunun varlığından haberdar değildir. Durumdan faydalanmaya karar veren Jack gelmiş geçmiş en iyi müzik grubunun şarkılarını kendisininmiş gibi söylemeye başlar. Danny Boyle’un yönettiği Yesterday, Beatles şarkılarıyla dolu eğlenceli bir yapım.