İkonik Karakterin İkonik Saatleri

Omega, James Bond’un beyazperdedeki 60. yılını kutlamak için iki yeni Seamaster modelini tanıttı.

Sanıyoruz ki saatleri James Bond kadar ikonik olan başka bir film karakteri daha yoktur. Bond’un sadece bir aksesuardan çok daha fazlası olan saatleri film serisinin onlarca yıllık süreci boyunca bir statü sembolü oldu. 5 Ekim 1962’de sinemanın en ikonik karakterlerinden biri olarak beyazperdeye ilk kez çıkan James Bond bu yıl 60. yılını kutluyor. Kutlamaları başlatan marka ise 1995 yapımı GoldenEye’dan bu yana 007’nin resmi saat markası olan Omega.

İsviçreli saat üreticisi 007’nin 60. yılını kutlamak için yeni bir Bond koleksiyonu tasarladı. Bu koleksiyonda paslanmaz çelik Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond ve Canopus Gold olmak üzere iki yeni saat modeli, ayrıca bilezikler ve kol düğmeleri bulunuyor.

GoldenEye filminde kullanılan saat olan Omega Seamaster 300M Quartz, ilk olarak 1957’de piyasaya çıktığında askeri dalgıçların kullandığı bir saat olmuştu. İşte 60. yıldönümü modellerinin temelini oluşturan da bu ikonik Seamaster 300 saat modeli. Paslanmaz çelik olan ilk model doğrudan GoldenEye’ın saatinden ilham alıyor ve filme göndermeler ile modern dokunuşları bir araya getiriyor. Ön tarafında zengin mavi tonunda bir kadran ve alüminyum bir çerçeve ile klasik Seamaster estetiğini görebiliyoruz. Ayrıca kadranda lazerle işlenmiş dalga desenleri var. Çerçeve, beyaz Super-LumiNova ile doldurulmuş bir dalış ölçeğine ev sahipliği yapıyor ve geleneksel ters üçgenin yerini ise “60” yazısı almış. Saati ters çevirdiğinizde karşınıza Bond’un silueti ve dönen namlu deseniyle filmin açılış sekansına bir saygı duruşu görebilirsiniz. Saat, ajanın Ölmek İçin Zaman Yok’taki Omega saatiyle aynı olan bir örgü bileklikle tamamlanıyor. Saatin kalbinde ise markanın Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806’sı yer alıyor.

İkinci model ise çok daha benzersiz bir tasarıma sahip. Parlaklığı ve dayanıklılığı ile bilinen özel bir beyaz altın alaşımı olan Omega’nın kendi 18 ayar Canopus Altını ile üretilmiş. James Bond’un yazarı Ian Fleming’in Jamaika’daki evine bir saygı duruşu niteliğindeki çerçevesi, on farklı tonda yeşil ve sarı işlenmiş doğal elmaslar sayesinde Jamaika bayrağını tonlarını anımsatıyor. Taşlarla süslü çerçeve doğal bir gri silikon kadranı çerçeveliyor. Saatin kasasının arkası paslanmaz çelik versiyonla aynı. Canopus Gold’a güç veren kalibre ise markanın Co-Axial Master Chronometer Caliber 8807.

Omega, bu iki hatıra saatinin görünümünü tamamlamak için bir bileklik ve kol düğmeleri koleksiyonu da tasarladı.


Önerilen yazılar