İstanbul’un Moda Zirvesi

Birbirinden iddialı koleksiyonların sergilendiği bir haftayı geride bıraktık. Türk modasının zirvesi IFW’den en akılda kalan karelerle defileleri bir kez daha hatırlamaya ne dersiniz?

Türk modacıların güçlü ve özgür kadın silüetlerini öne çıkardığı Mercedes-Benz İstanbul Fashion Week geçtiğimiz hafta sona erdi. Defilelerde 70’ler ve 80’ler nostaljisini yaşatan ve doğadan ilham alan koleksiyonlar ağır basarken, moda haftasının ışıltısı tüm şehri kapladı. İşte modaevlerinin Sonbahar-Kış 2019 koleksiyonlarından öne çıkan defileler ve tasarımlar.

Mehtap Elaidi

Mehtap Elaidi Sonbahar/Kış 2019 sezonunun temasında yenilenmeyi ve kabuk değiştirmeyi odağına yerleştirdi. Markanın kendisi de bir yenilenme sürecinde olduğundan bu sezon ilk defa, hazır giyim parçalarının yanı sıra çanta, takı ve aksesuarlar da tanıtıldı.

#ITSMETIME koleksiyonunda desen dokulu ve parlak bir triko kumaşlar, çiçekli desenler, volanlı pantolonlar ve asimetrik kesim elbiseler öne çıktı. Koleksiyonun temelini bej, siyah, beyaz, vişne ve petrol yeşili oluşturdu. Takı markası Orman ile yapılan işbirliğinden ise organik şekilli takılar doğdu ve kış koleksiyonun soğuk duruşuna hoş bir zıtlık oluşturdu.

Meltem Özbek

Meltem Özbek, Color Energy ismini verdiği Sonbahar/ Kış 2019 koleksiyonunu renklerin kendi içsel enerjilerinden ilham alarak hazırladı. Koleksiyon iddialı ve zarif çizgilerinin yanı sıra, Özbek’in daha önce çok kullanmadığı renk paletiyle de dikkat çekti. Baskılı yaprak desenleri, büzgülü detaylar ve asimetrik dekoltelerin ön plana çıktığı koleksiyonda başrol hep renklerin oldu. Yüksek enerji ve neşe kaynağı pembeler, dinginlik ve huzuru yansıtan mavi tonları, özgüven sahibi gold ve sarılar, cüretkar kırmızılar ve güçlü siyahlar feminen, neşeli ve özgür ruhlu kadınları podyumda temsil etti.

Özgür Masur

Özgür Masur Sonbahar-Kış 2019 hazır giyim koleksiyonununda 80’lerin disko ve parti ruhunu günümüze taşıdı. Işıltılı ve güçlü silüetlerin damga vurduğu defilede silver dokular, ışıldayan kumaşlar, dimond shape işlemeler ve kadifeler koleksiyonun temelini oluşturdu. Masur, couture algısını hazır giyim pratikliğiyle buluşturan koleksiyonunu “Dalida’nın müziği kulağımda çınlarken canlanan silüetler, alabildiğine göz alıcı, dişi ve özgür…” olarak tarif etti. 80’lerin sunduğu görsel şölene duyduğu özlem koleksiyonun çıkış noktası olurken içerisindeki “demi-couture” parçalar da 80’lerin ışıltılı dünyasını kadınların özgün ve eğlenceli ruhuyla birleştirdi.

Özlem Süer

Özlem Süer’in Mercedes-Benz İstanbul Fashion Week’te “h2o” adlı koleksiyonunu “The Water Manifesto” adlı defile eşliğinde tanıttı. Suyun saflığından ilham alarak hazırladığı koleksiyon, çağın en önemli konusu olan hassasiyet kavramını renklerle ve hafif, yenilikçi kalıplarla vurguladı.

Exquise

Exquise’in 70’li ve 80’li dönemlerden atıfta bulunan alan #GoldenRhapsody isimli Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunun ilham kaynağı 70’li ve 80’li yılların müzikleri ve eğlence hayatı oldu. Yasakların delindiği 70’ler ve pop kültürüyle öne çıkan 80’ler dönemlerini birleştiren koleksiyonda gösterişli gece hayatını temsil eden payetli, ışıltılı kumaşlar, şehrin günlük stiline karışan dolgu montlar, metal tokalı kemerler, güçlü ve büyük omuzlu oversize üstler ile ispanyol paça ve baggy yüksek bel pantolonlar öne çıktı. Farklı dokuları renk zenginliğiyle bir arada kullanmayı seven Exquise, bu koleksiyonunda da çeşitli kumaşlar, kürk dokular ve parlak yüzeyler ile el işlemeli ve piliseli detayları kullanarak fark yarattı.

EzraTuba

EzraTuba, ihamını hayatta kalmak için etrafındaki diğer bitkilere dolanan bir sarmaşıktan alan “ASHEKA” koleksiyonunda 60 look sergiledi. Sarmaşık desenli kokteyl elbiseleri, el işlemeli kabanlar ve metal troklu deri takımların sergilendiği defilede zümrüt yeşili, menekşe moru, tütün rengi ve vişne tonunda kırmızılar öne çıkarken bu renklere siyah-beyaz ve altın eşlik etti.


Önerilen yazılar