Sudi Etuz, son defilesini İstanbul’un kitsch mekanı Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nda gerçekleştirerek kalıpları yıktı.
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un dopdolu ajandasını geride bıraktık. Şehirde moda rüzgarı estiren etkinlikler bu kez yalnızca Zorlu PSM ile sınırlı kalmadı ve modacılar İlkbahar Yaz 2020 koleksiyonlarını İstanbul’un farklı mekanlarında da sergiledi.
Defilelerden en ilginciyse kuşkusuz her sezon koleksiyonlarıyla olduğu kadar, hikayeleri ve seçtiği mekanlarıyla da sezonun merakla beklenen defilelerinden biri olan Sudi Etuz oldu.
Sudi Etuz İlkbahar & Yaz 2020 koleksiyonunu Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nda tanıtarak İstanbul’da unuttuğumuz ama aslında çok iyi bildiğimiz yerleri yeni jenerasyona yeniden hatırlatmak, yurt dışından gelenlere tanıtmak istedi.
Bir zamanlar şöhreti yakalamak için Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların hikayeleriyle, öykülere ve filmlere konu olan İMÇ İstanbul Manifaturacılar Çarşısı ya da bilinen adıyla Unkapanı Plakçılar Çarşısı, Türkiye’nin ilk büyük çarşısı olmasının yanı sıra sekiz çağdaş Türk sanatçısının eserlerini barındıran bir açık hava müzesi olarak da biliniyor.
Çarşının kitsch görünümünden büyülenen markasın tasarımcısı Şansım Adalı da, çarşıda ilk kez bir defile gerçekleştiren tasarımcı olarak hafızalarda yer etti.
Sudi Etuz’un 30 look’tan oluşan koleksiyonunda ise, insanlara moral veren, dinamik ve renkli tasarımlar göze çarptı. Turuncu, yeşil, haki gibi renkler koleksiyonun ana renklerini oluştururken çok parlak renkler de dikkat çekti. Malzeme olarak, tül, poplin ve ipekler ağırlıklı olarak kullanılırken, Adalı, denim tasarımlarıyla da büyüledi.
Kadınları alternatif formlarda kıyafetlerle görmeyi seven tasarımcı, bu sezon da imzası haline gelen abartılı kol siluetlerinin yanı sıra, bele vurgu yapan, korsaj ve bağlama tekniklerinin kullanıldığı hacimli tasarımlar sundu.
Koleksiyonda ayrıca sanatçı Yonca Karakaş ile işbirliğine giren Sudi Etuz, Karakaş’ın resim çalışmalarını özel bir teknikle baskılayarak mayolarda karşımıza çıkardı.