Puma yeni koleksiyonundaki %100 plastik atıklardan üretilmiş giysi ve ayakkabılarla gezegen için büyük bir adım atıyor.
Günümüzün en büyük çevre sorunlarından biri plastik atıklar. Okyanuslarda ve katı atık sahalarında bekleyen tonlarca plastik atık gezegenin geleceğini tehdit ediyor ve üstelik bunların sayısı gün geçtikçe artıyor.
Plastik kullanımını her ne kadar azaltmaya çalışsak da diğer yandan bu atıkların toplanıp mümkün olduğunca geri dönüştürülmesi de gerekiyor.
Bu konuda çalışan geri dönüşüm şirketlerinden biri olan First Mile, çevre kirliliğini azaltmak için plastik atıkları toplamanın yanı sıra sürdürülebilir iş modelleri yaratarak Tayvan, Honduras ve Haiti’deki mikro ekonomilerin güçlenmesine de destek oluyor. Bu bölgelerden toplanan plastik atıklar sınıflandırma, temizleme ve parçalama aşamalarından sonra ipliğe dönüştürülerek çeşitli ürünlerin üretiminde kullanılıyor.
Puma da bu büyük çevre sorununun çözümüne katkı sağlamak için First Mile ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliğinden doğan yeni Puma x First Mile spor giyim koleksiyonunun tamamı geri dönüştürülebilir atıklardan tasarlandı.
Antrenmanlardan maksimum verimi almanıza yardımcı olmak için tasarlanan koleksiyon First Mile tarafından toplanan plastik şişelerden üretilen geri dönüştürülmüş iplikten yapılmış ayakkabı ve kıyafetlerden oluşuyor.
Puma bu koleksiyonla sadece 2020 yılında üretecekleri ürünler için 40 tondan fazla plastik atığın geri dönüşümünü sağladı. Puma ve First Mile etiketiyle piyasaya sürülen bu antrenman koleksiyonundaki ayakkabı, tişört, şort, pantolon ve ceketlerin tamamında %83 ila %100 oranında sürdürülebilir iplik kullanıldı.
Puma bu iş birliğini yapmaktaki en büyük hedefini, geri dönüşüm çalışmalarının hem gezegenin geleceğine hem de bu atıkların toplandığı bölgelerdeki insanlara olumlu bir katkı yapması sayesinde, koleksiyonu satın alanların kendilerini iyi hissetmesi olarak açıklıyor.