Akdeniz ve Ege’nin kesişme noktasında bulunan Köyceğiz; doğası, gölü ve sakinliğiyle unutulmaz bir tatil vaat ediyor.
Muğla-Fethiye karayolu üzerinde bulunan Köyceğiz, doğal güzelliğini yüz yıllardır koruyan nadir yerlerden. Köyceğiz Gölü’nün etrafında narenciye bahçeleri, Sultaniye Kaplıcaları, Ekincik Koyu ve Dalyan Çayı gibi görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor.
Şehirlilerin hasret kaldığı bir görüntü de kuşkusuz dağlar… İşte Köyceğiz Gölü’nü sarmalayan Batı Toroslar’ın Akdeniz’e uzanan zirvelerinden; doğanın etkileyiciliğini gözler önüne seren Ölemez Dağı, Kızlan Dağı, Palanduz Dağı ve yaz ortalarına kadar karla kaplı olan Çiçek Dağı’nı görmek mümkün.

Köyceğiz Kral Mezarları

Köyceğiz Kral Mezarları
Köyceğiz’de Ne Yapılır?
Köyceğiz, spor turizmi açısından da oldukça hareketli. Örneğin gölde sörf, yelken sporları, kürek, yelken ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler için Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden insanlar, her yıl Köyceğiz’i ziyaret ediyor. Ayrıca gölün kenarında bulunun plajdan göle girebiliyor, sahil yolu boyunca bisiklet kullanabiliyorsunuz. Gölün sularını denize akıtan Dalyan Çayı ve deltası ile dünyanın sayılı kumsallarından olan İztuzu Kumsalı’na ise tekne turu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kaldı ki bu güzergah, Köyceğiz’in en keyifli rotalarından biri olarak tarif ediliyor.
Köyceğiz’i özel kılan bir başka farklılık ise, dünyada var olan nadir sığla ormanlarına sahip olması. Gün geçtikçe azalan bu ormanların aromatik kokusu ve insana verdiği huzur, Köyceğiz’e gidildiğinde kesinlikle hissediliyor. Mutfak konusunda da bir o kadar sağlıklı ve iddialı olan Köyceğiz’in en meşhur yemeği ot, taze fasulye ve patlıcanın sarımsaklı yoğurtla karışımından oluşan Borona yemeği.
Eğer gerçekten sakin ama doğayla iç içe bir tatil yapmak istiyorsanız Köyceğiz, bunu size tam anlamıyla sunan bir rota. Mis gibi havayı içinize çekin ve doğanın tadını çıkarın.

Köyceğiz İztuzu Plajı

Kaunos Antik Kenti

Köyceğiz Dalyan

Dalyan Şehir Merkezi

Dalyan Çayı ve Deltası