MAKALE

Mural İstanbul 2016: Sokaklara Renk Getiren Festiv...

Mural İstanbul 2016: Sokaklara Renk Getiren Festival

Kadıköy’de 7 Eylül’e kadar sokakları mural sanatçıları işgal ediyor. Binaları renklendirecek Mural İstanbul u kaçırmayın!

Şehirlerin giderek grileştiği günümüzde, neyse ki bu ruhsuzluğa seyirci kalmayan bazı insanlar var. Ellerine aldıkları boyaları ve spreyleri ile ortaya devasa sanat eserleri çıkaran bu sanatçılar, şimdi de 17 Ağustos’ta başlayan Mural İstanbul 2016 kapsamında, Kadıköy sokaklarını renklendiriyorlar. İlki 2012 yılında Yeldeğirmeni Mahallesi’nde düzenlenen etkinlik, bu yıl da dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda sokak sanatçısını ağırlıyor.

Kadıköy sokaklarını renklendirecek festivale katılacak isimler arasında ise Buenos Aires’ten gelen Chu, İstanbullu sanatçılar Ares, Lakormis, Tabone ve Eskişehir’den The Writer Material yer alıyor. Sanatçıların daha önce belirlenmiş mahallelerde çalışmalarını yapacakları festival, Kadıköy Belediyesi ve Çekül Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşiyor. Aynı zamanda Türkiye’de bina cephelerinin tümüyle boyandığı ilk etkinlik olan Mural İstanbul 2016 programını aşağıda görebilirsiniz.

Festivalin Bu Seneki Programı

17-22 Ağustos

Chu – Rasimpaşa Mahallesi, Halitağa Caddesi, No: 57

25-31 Ağustos

Ares – Acıbadem Mahallesi, Bedrettin Sokak, No:5

9 Ağustos – 4 Eylül

Lakormis – Osmanağa Mahallesi, Hasırcı Sokak, No:20

1-3 Eylül

Tabone – Bölge henüz belirtilmemiş.

1-7 Eylül

The Writer Material – Kadıköy Gençlik Merkezi, Acıbadem Mahallesi, Nazifbey Sokak, No:18

muralistanbul_03 muralistanbul_04 muralistanbul_05 muralistanbul_06 muralistanbul_02 muralistanbul_07 muralistanbul_08


Önerilen yazılar