Tablo Gibi Odalar

Dünyaca ünlü tablolarda resmedilen odaların gerçek hayatta nasıl görüneceğini hayal etmiş miydiniz?

Evlerin içlerinden görüntülerin tuvale aktarıldığı tablolar sanatçının hayal dünyasını yansıttığı sanatsal bir dışavurum olduğu kadar tarihi bir belge rolü de oynuyor. Çünkü bu tablolar, aynı zamanda, yaratıldıkları dönemin ve yerin stilinden, dekorasyon trendlerinden de ipuçları taşıyor.  Geçtiğimiz yıl, ünlü yönetmenlerin hayal güçlerinden çıkmış oda dekorasyonlarını 3D render tekniğiyle hayata geçiren Neomam Studios bu kez de yine Homeadvisor ile işbirliği yaptı ve ilhamını ünlü tablolardan aldı.

Son iki yüzyılda yapılmış ve gotikten empresyonizme, pop art’tan realizme uzanan farklı akımlardan altı tabloyu seçen stüdyo, bu sanat eserlerini iç mimar ve sanatçılardan oluşan bir ekiple gerçek dünyaya yaklaştırdı. Böylece ortaya çıkan gerçekçi dijital imajlar, bize dahi sanatçıların gözünden geçmişin evlerinin içlerine bakabilme şansı tanıdı.

Vincent Van Gogh – ‘The Bedroom’

Van Gogh’un Arles’da kaldığı minik odayı resmettiği ünlü tablodaki, pencereden gelen doğal ışık, aşınmış boyalar, basit mobilyalar ve mavi ile sarı tonlarının kontrastı gibi öğeler dijital imajda da hoş ve sakinleştirici bir his uyandırıyor.

Grant Wood – The Sun Shine on the Corner’

Amerikalı ressam Wood’un tablosunda resmettiği seranın melankolik ve huzurlu atmosferi dijital imaja da duvarların ve yer döşemesinin doğal tonları ile bitkilerin yeşilinin dengeli birlikteliğiyle yansıyor.

Wassily Kandinsky – ‘Interior (My Dining Room)’

Kandisky’nin neredeyse soyut fırça darbeleriyle 1909’da tuvale döktüğü yemek odası, ressamın seçtiği renk yelpazesiyle dijitale aktarılmış.

Konstantin Korovin – ‘Interior’

Korovin’in empresyonist mutfak tablosunun yumuşak renk paleti, masa örtüsünün deseni gibi doku detayları unutulmadan dijital ortamda canlandırıldı. Böylece tablodaki mutfağın rustik havası her iki görselde de korunmuş oldu.

Roy Lichtenstein – ‘Interior with restful paintings’

Pop art’ın öncülerinden Roy Lichtenstein’ın bir çizgi romanın iki boyutluluğunu andıran tablosu, bilgisayar yardımıyla üçüncü boyutu kazandı. Ressamın imzası olan geometrik şekiller, lambanın ve yastıkların çizgilerleriyle vurgulandı.

Eduard Petrovich Hau – ‘Empress Alexandra Feodorovna’s Sitting Room, Cottage Palace, St. Petersburg, Russia’

Hau’nun suluboya ile neredeyse foto-realistik bir biçimde resmettiği oda, Çariçe Alexandra’nın çalışma odası. Mozaik camlar, gotik avizeler ve paravanların lüks dokunuşlar kattığı oda dekorasyonu, dijital görüntüde de aynı zengin havasını koruyor.


Önerilen yazılar