Türkiye’nin İlk Architizer Ödülü

Selim Erdil, New York’ta düzenlenen Architizer’da bu yıl ‘Ma Vie La’  projesiyle Türkiye’den ödül kazanan ilk isim oldu.

Dünyanın en büyük mimari, iç mimari proje ve tasarımlarının paylaşım platformu ve ödül organizasyonu olan Architizer A+ Ödülleri’nde, bu yıl Türkiye de ödül kazanan ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye’nin önemli mimarlarından Selim Erdil’in Çeşme Paşalimanı’nda hayata geçirdiği ‘Ma Vie La’ isimli projesi, “Mimari Betonarme” kategorisinde halk oylamasında birincilik elde etti. Erdil böylelikle projesiyle Türkiye’ye de ilk ödül, kazandırmış oldu.

100 farklı kategoride ödülün dağıtıldığı yarışmanın jüri üyeleri arasında; Joseph Altuzarra, Paola Antonelli, Yves Béhar Liz Diller, Rem D. Koolhaas, David Rockwell ve Ian Schrager gibi dünyaca ünlü mimar ve tasarımcılar bulunuyor. Ayrıca aralarında “Ma Vie La” projesinin de bulunduğu 2016’nın kazanan projelerine Phaidon yayınevinin çıkaracağı özel bir kitapta da yer verilecek.

architizer_04

Ödülün ardından mutluluğunu paylaşan Selim Erdil, ‘Türkiye’nin başarılı Yüksek Mimarı Orhan Erdil’den aldığım bayrağı hayata geçirmekten, gelecek projelerim ile üçüncü kuşak olarak daha ileriye taşımaktan ve ülkemize bu ödülü getirmekten çok mutluyum’ dedi.