Duygularımız hayatımızı baştan aşağı etkiliyor. Uyku düzeni, yeme alışkanlıkları, sosyal ilişkilerimizin hepsi tamamen günümüzde olup olmamakla doğru orantılı olarak değişiyor.
Biz farkında olmadan zihinsel ve fiziksel süreçlerimiz, o gün hissettiğimiz mutluluğu tüm hücrelerde yaşıyor. Bunun tersi de mümkün tabii, mutsuzluk da gerekli yerlere mutlaka pompalanıyor. Duygular ise en çok yemekle olan ilişkimizi etkisi altına alıyor. Kilo vermeye çalışırken kilo alıyorsanız, mutsuzluğunuzun acısını yiyerek çıkarıyorsanız ve ilk stresli anınızda eliniz sıklıkla atıştırmalıklara gidiyorsa, duygusal yeme sendromu yaşıyor olabilirsiniz.
Eğer ihtiyacınızdan fazla yediğinizi düşünüyorsanız, bir doktora danışmanızda fayda var. Özellikle de bu aşırıya kaçtığını düşündüğünüz yemeklerden sonra pişmanlık ve rahatsızlık duyuyorsanız, bu konuyu önemsemelisiniz. Bu rahatsızlığınızla birlikte meydana gelecek bazı hastalıklar arasında reflü gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları, şeker, kolesterol ve kalp hastalıkları bulunuyor. Ayrıca bu sorun ileride obeziteye de yol açabiliyor. Üstelik sadece sağlığınız değil, dış görünüşünüzden de memnun olmayacağınız için sosyal ilişkileriniz de bu durumdan etkilenebiliyor.
Kısacası kendinizi mutsuz hissediyor ve gereğinden fazla yediğinizi düşünüyorsanız, bir doktora danışmanızda fayda var.