Bir senelik aranın ardından 2022 Pirelli Takvimi, Bryan Adams’ın fotoğrafladığı on ünlü isimle turne hayatının farklı anlarını yansıtıyor.
1872’de kurulan Pirelli, 2022’de 150. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Pirelli markası denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri ise kuşkusuz 1964 yılından itibaren yayınladıkları Pirelli Takvimleri. Bugüne dek 37 fotoğrafçının imzasını taşıyan 48 edisyon yayınlayan Pirelli, 2020’ye dek, 1975-1983 yılları arasında verilen ara dışında her yıl çok özel bir takvim çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl da Pirelli Takvimi pandemi nedeniyle yayınlanmadı.
2021 Pirelli takvimi ise, yirmi yıldan uzun süredir müzik dünyasındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam eden ve bir yandan da ünlü bir fotoğrafçı olarak yerini sağlamlaştıran Bryan Adams imzasını taşıyor. “On the Road” (Yolda) adlı takvim, hem 1960’lardan günümüze uluslararası müzik yıldızlarının bir kutlaması hem de pandemi sebebiyle bir geri dönüş niteliğinde! Adams, içinde bir plak değil de 2022 Pirelli Takvimi’nin bulunduğu bir LP olan Pirelli Takvimi için çektiği fotoğraflarda sanatçıların yollardaki ve turnelerdeki hayatlarından kareler yakalıyor.
Çekimlerin gerçekleştiği sette müzisyenler, performans öncesi gerginlikten provalar ile konserler arasındaki molalara, bir şehirden diğerine uzun yolculuklara ve otel odalarının yalnızlığına kadar turne hayatının farklı anlarını yeniden yaşıyor. Bunlar Bryan Adams’ın da çok iyi bildiği deneyimler ve The Cal™ tarihinde bir ilk olarak fotoğrafçı da kadroda yer alıyor.
The Cal™’in 48. edisyonunda farklı yaşlardan, müzik türleri ve kültürlerden dünyaca ünlü on sanatçı, Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent ve Kali Uchis Bryan Adams’a eşlik ediyor. Çekimler bu yaz sadece üç gün içinde Palace Theatre ve Hollywood’daki Chateau Marmont Oteli olmak üzere Los Angeles’taki iki lokasyonda ve Capri’deki Scalinatella otelinde gerçekleştirildi.
Bryan Adams fotoğraflarının hikayesini şöyle açıklıyor: “Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü göremezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…”
Kanadalı müzisyenin Pirelli Takvimi için bestelediği, takvimle aynı adı taşıyan “On The Road” şarkısı da yeni albümünde yer alacak.
Bu geri dönüş, logosu The Cal™ ile aynı zamanda tanıtılan Pirelli’nin 150. yıl dönümü kutlamalarına denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Takvimin tanıtım da başlı başına bir yenilik oldu, çünkü etkinlik herkesin izleyebileceği şekilde dijital olarak gerçekleşti.