19.yüzyılın ortalarında Fransızlar’ın sahip oldukları arzu nesneleri arasında en önemlilerinden biri de, her biri eşsiz bir işçiliğin ürünü olan ve sanat eseri olarak kabul edilebilecek kağıt tutuculardı. Atadan kalma millefiori tekniğiyle üretilen bu kağıt tutuculara duyulan heves, 19. yüzyılın sonlarına doğru sönmüş olsa da bazılarının bu teknikle üretilen göz alıcı eserlere hayranlığı hiç bitmedi. Tıpkı La Montre Hermès’in kreatif direktörü Philippe Delhotal gibi…
1978’de dünyanın en iyi saat ustalarını kendi çatısı altında toplayarak; teknik ustalık, tarz ve hayal gücüyle yoğrulmuş ömürlük zaman parçaları üretmek üzere kurulan La Montre Hermès, Philippe Delhotal’ın sahip olduğu özel bakış açısıyla gerçekten de özel saatler üretmeye devam ediyor. Delhotal’in keşfi olan, millefiori dokunuşlarıyla farklı bir değer kazanan Arceau Millefiori koleksiyonu ise renkli cam sanatının saat kadranındaki muhteşem yansımalarını gözler önüne seriyor.
Philippe Delhotal’ın moda geçmişinden gelen tasarım ve renk bilgisi, Hermès’in saatlerine eklendiğinde ortaya gerçekten de çok yaratıcı buluşlar çıkıyor. Butik atölyelerde çalışan geleneksel zanaatkarları keşfetmek konusunda da son derece başarılı olan Delhotal, bu sayede koleksiyonlarında geçmişle moderni, zamansız çizgilerle yansıtmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıl tanınmış illüstratör Robert Dallet’nin kaplan çizimleriyle, ünlü sanatçı Olivier Vaucher’in özel bir tekniğini birleştirerek ortaya çıkardığı sadece 12 adetle sınırlı Arceau Tigre koleksiyonuyla büyük hayranlık uyandıran Delhotal’in yeni işbirliği ise özel porselen boyama tekniğiyle ünlenen Japon Buzan Fukushima ile. Bakalım Buzan’ın motifleri, ilerleyen zamanlarda bizi nasıl bir Hermès saat koleksiyonuyla tanıştıracak?
- Hermès Arceau Millefiori
- Hermès Arceau Millefiori
- Hermès Arceau Millefiori
- Hermès Arceau Tigre